Neem contact op

Outplacement naar zelfstandig ondernemerschap


Steeds meer mensen kiezen voor zelfstandig ondernemerschap. Jij overweegt dit ook? Waarschijnlijk heb je dan vooralsnog vooral veel vragen. Over jou als zelfstandige, over wat je te bieden hebt. Hoe je ideeën kunt omzetten in diensten of producten. Over klanten vinden en over alle praktische zaken die horen bij zelfstandigheid. In het traject naar zelfstandig ondernemerschap komen al deze relevante onderwerpen aan bod.

Samen met Nico Knotters (financieel en fiscaal expert) heb ik tientallen mensen begeleid naar zelfstandigheid. Hier lees je meer over hun ervaringen en successen.

 

Inhoud

Onze begeleiding omvat alle aspecten van het zelfstandig ondernemen. Wij helpen met tips en kennis, denken mee en stellen ons netwerk voor je open. Wij steunen je bij acquisitie door een goede netwerker van jou te maken. En we hebben het antwoord op heel veel praktische vragen rond belasting, bedrijfsvoering, financiën en administratie. Dit is het traject:

1. Het idee haalbaar maken

In deze eerste fase ga je op zoek naar antwoorden op belangrijke vragen zoals:

 • Wat drijft mij als zelfstandige?
 • Wat wordt precies mijn aanbod?
 • En mijn doelgroep? Mijn ideale klant?
 • Hoe vind ik (voldoende) klanten?
 • Hoe verwerf ik opdrachten?
 • Hoe kan ik me ontwikkelen als zelfstandige?

 

Wij werken hieraan aan de hand van ons Canvas Business Model voor zzpérs (een soort blauwdruk van je toekomstig bedrijf). Geen ingewikkeld bedrijfsplan, maar één A-4tje. Zo ontstaan de contouren van je eigen bedrijf. Ik ben vraagbaak voor jou en denk met je mee. Stap voor stap werken wij het concept verder uit. Daarnaast train ik jou op het gebied van communicatie, netwerken en acquisitie. Je legt contact met mensen die je verder helpen om je plannen te concretiseren. Om je alvast te kunnen presenteren maken wij een eigen mini-website voor jou waarop je al je talenten, kennis en ervaring laat zien en de diensten die je aanbiedt.

 

2. Starten 

Vervolgens is het aan de orde alles te verkennen en te regelen wat je nodig hebt om daadwerkelijk te starten. Denk aan:

 • Het uitbrengen van offertes
 • Het preciezer in kaart brengen van je inkomsten en kosten
 • Het inrichten van je administratie
 • Belasting, BTW en andere zaken die veranderen als je eenmaal zelfstandig bent
 • Kamer van Koophandel, modelovereenkomsten en vergelijkbare zaken

 

Praktische zaken

Het traject omvat onbeperkt persoonlijke coachingsgesprekken, aangevuld met gerichte opdrachten, tests, oefeningen, literatuur en hand-outs. Tussentijds is er gelegenheid tot telefonisch of emailcontact. Indien gewenst is er tevens overleg met de opdrachtgever.

Naast Georg Kreuzberg begeleidt Nico Knotters (MBA, https://nl.linkedin.com/in/nicoknotters/nl) een deel van het traject. Nico is expert op het gebied van belastingen en financiële zaken en werkt als zelfstandig accountant voor zzp’ers en MKB-bedrijven.

De looptijd bedraagt maximaal 1 jaar. De gesprekken vinden plaats in Havelte en Meppel.

 

Meer weten over outplacement naar zelfstandigheid?
Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek: 06 - 21 84 58 04 of
info@kreuzberg.nl.

Ontwerp en uitvoering: GraphicKitchen