Neem contact op

Netwerken op je werk


Een eendaagse training voor professionals die makkelijker willen netwerken

Netwerken zorgt ervoor dat je méér ideeën en informatie krijgt die je klus of project ten goede komen. Bij veel professionals kom ik dan ook de wens naar meer contact met collega’s tegen:

  • Hoe stap ik makkelijker af op een collega voor een praatje, feedback of hulp?
  • Hoe blijf ik op de hoogte wat er speelt binnen de organisatie?
  • Hoe zorg ik voor goede afstemming met belangrijke collega’s?

 

In de eendaagse training “Netwerken op je Werk” zorgen wij ervoor dat je goed toegerust en met vertrouwen het contact met collega’s aangaat.

 

Inhoud

In de ochtend inventariseren we ieders vragen rond netwerken; die vormen de leidraad voor de dag.  Vervolgens beginnen we met praktische oefeningen in contact leggen en communiceren. 

In een interactieve inleiding bespreken we vervolgens de juiste handvatten voor een inhoudelijk netwerkgesprek:

  • Met wie wil je netwerken, en waarom?
  • Wat is je doel?
  • Hoe bouw je het  gesprek op?
  • Hoe zorg je ervoor dat beide partijen baat hebben bij het gesprek?

 

In de middag voer je een ‘live’ netwerkgesprek: een van de trainers is stand-in voor degene met wie je binnenkort een netwerkgesprek zou willen voeren. Via kleine communicatieoefeningen ontdek je je eigen stijl en verbeter je die. De trainers geven feedback en tips. Laatste hobbels voor het ‘echte’ netwerkgesprek worden besproken. En dan: een afspraak maken, en veel succes!

 

Terugkombijeenkomst

Het verdient aanbeveling na enkele weken een terugkombijeenkomst te organiseren. Ervaringen bespreken, verbeterpunten oefenen en vooruitkijken naar vervolgacties.

 

De begeleiding is in handen van Mark Veermans en Georg Kreuzberg. Beiden zijn ervaren trainers en coaches. Georgs specialiteit is loopbaanbegeleiding en netwerken. Mark is opgeleid als mediator, trainer en trainingsacteur.

 

Praktische zaken

De training wordt in-company aangeboden, op basis van open inschrijving van medewerkers of als teamtraining. Het aantal deelnemers is 6 tot 10; bij bestaande teams overleggen we over een geschikte aanpak.

 

Is de training Netwerken op je werk de juiste investering voor uw mensen?
U bent welkom voor overleg op 06 - 21 84 58 04 of
info@kreuzberg.nl.

Ontwerp en uitvoering: GraphicKitchen