Neem contact op

Groepsoutplacement De Netwerkplaats


Een bijzonder concept voor boventallige medewerkers

Heeft u een grotere groep boventalligen? En wilt u hen graag helpen om snel een nieuwe start te maken?  Met ons outplacementconcept “De Netwerkplaats” geeft u uw mensen de ruimte en een plek om te werken aan hun toekomst. Daarbij combineren wij de kracht van een groep en het maatwerk van een individueel traject tot een succesvolle formule.

 

Voor boventalligen verandert de wereld

Voor boventallige medewerkers biedt gedwongen mobiliteit kansen, maar veroorzaakt tegelijkertijd onzekerheid. Zij missen hun vanzelfsprekende plek en het verbonden zijn met anderen. De Netwerkplaats biedt hen een nieuwe plek: in een groep collega’s werken zij samen aan een nieuwe toekomst. Helpen en ondersteunen elkaar waar dat kan. Tegelijkertijd hebben de coaches uitgebreide individuele aandacht voor hun persoonlijke vragen en wensen.

 

De Netwerkplaats: een bijzonder concept

Het concept van de Netwerkplaats kent drie pijlers:

Groepstrainingen door ervaren trainers: wie ben ik, wat wil en kan ik, netwerken, solliciteren, cv, sollicitatiebrief, social media, enz.

Individuele begeleiding door ervaren loopbaancoaches, waarin alle ruimte om specifiek eigen problematiek te bespreken en te oefenen rond persoonlijke thema’s

Bijdragen van deelnemers, in groepsverband of één-op-één. Zij delen hun kennis, vaardigheden, netwerk en kennis van het werkveld met andere deelnemers.

 

De coaches

De coaches werken praktisch en onconventioneel. Er is ruimte om a la minuut een afsprak te maken, bij voorbeeld bij een plotselinge sollicitatiekans of een belangrijk netwerkgesprek. Óók voor 9 en na 17 uur.

 

Reflectie én actie

Inzicht in en bewustwording over jezelf zijn belangrijk, echter: pas daaruit voortvloeiende acties leiden tot succes. Daarom werkt de Netwerkplaats gelijktijdig aan:

 

  • Reflectie en persoonlijke aandacht. Verstevigen van zelfvertrouwen, hervinden van eigen kwaliteiten, ervaring, successen en inspiratie. Dit alles in een veilige én uitdagende omgeving.
  • Oriëntatie en actie gericht op de buitenwereld. Op stap gaan om nieuwe kansen en contacten te ontdekken door te netwerken, onderzoeken, uitproberen, praten en mee te lopen bij onbekende organisaties of werkvelden.

 

De Netwerkplaats werkt met huiswerkopdrachten, stappenplannen en veel oefenen. Alles kan live worden geoefend met een trainingsacteur: gesprekstechniek, jezelf presenteren, een moeilijk telefoontje, etc. Zodat iedereen altijd goed beslagen ten ijs komt.

 

Resultaten

In de periode 2010 – 2012 trainden wij honderden werkzoekenden op UWV-vestigingen. Na een training van 10 ochtenden vond 50 % van de deelnemers nieuw werk. Zij gaven aan dat zij dit voor gemiddeld 50% te danken hadden aan de netwerktraining.

Bij de gemeente Assen werd “De Netwerkplaats” ingezet om 35 boventallige medewerkers te herplaatsen. Alle deelnemers vonden een nieuwe bestemming.

 

Reacties van deelnemers

‘’ …Alle trainers kennen hun vak goed, ze tonen echt interesse en betrokkenheid in de cursisten, en ze begeleiden het leerproces op een professionele, leuke en persoonlijke manier…”

“…tijdens het traject leerde ik in de spiegel te kijken en zag voor het eerst werkelijk mijzelf…”

 “…ontzettend bedankt voor de fijne en gezellige samenwerking. Ik heb ontzettend veel aan de begeleiding gehad. En netwerken werkt dus echt! …”

“…Ik heb een baan!!!!! Bedankt voor alle steun, (opbouwende) kritiek en emoties...”

“…van de 250 reacties en 10 kandidaten die op gesprek kwamen, werd IK uitgekozen!!!!!!!!!!!!!!!! Ik ben zó blij!...”

 

Interesse in “De Netwerkplaats”? Ik stuur u graag een uitgebreid document over de Netwerkplaats of praat met u over alle mogelijkheden: 06 – 21845804 of info@kreuzberg.nl.

Ontwerp en uitvoering: GraphicKitchen